Resepi diubah suai dari Nani Rostam
1. Susunkan kek span yang telah dipotong memenuhi mangkuk kaca. Sapu jem di atas kek span tersebut.
2. Didihkan 1/2 tin susu cair, 1/2 cawan gula, dan 1 cawan air. Apabila gula sudah larut, padamkan api. Masukkan 2 sudu tepung kastad, dan kacau sehingga tepung kastad larut. Tuang ke dalam mangkuk kaca yang berisi kek span.
4. Putar 250 gram fresh cream hingga kembang dan sapukan di atas lapisan kek span tersebut.
5. Boleh dihias dengan buah peach, strawberi, atau buah lain ikut suka. Sedia untuk dihidang.
7 comments:
sejak aini dok letak gambar masak2 nih, k.ida naik geram nak tiru sama.. except that k.ida x as rajin as u..heheh...
sedappp nye weehhhhhh... terliur pulakk aku..
kak ida patut lebih rajin dari aini, sebab ramai nak makan masakan kak ida. aini ni duk makan sorang, hahaha. mcm mana nak kurus
caza, mmg sedap, simple jer pun. anak aku makan banyak :D
nampak yummy delicious...
akak selalu gak buat resipi trifle cuma instead of fresh cream tu akak bubuh agar2 buah koktel.
kak aidura, kiranya akak terus letak buah atas kek tu ye?
waaa... now become loyal reader to nani rostam aaaa?
hehe akak, dah khatam pun blog dia :D
Post a Comment