Bila dah buat kek batik, asyik nak makan sahaja.
Gambar dari sini
Resipi dari Puan Najah
Bahan-bahan
Satu paket kecil biskut marie
Setengah tin susu pekat
Satu cawan serbuk Milo
Sentegah ketul butter
Cara-cara
- Panaskan butter dalam periuk di atas api kecil sehingga butter cair
- Masukkan susu pekat manis, kacau
- Masukkan Milo dan kacau
- Tutup api
- Masukkan biskut Marie yang dipatah-patahkan ke dalam periuk tersebut. Kacau sehingga segala biskut diselaputi dengan adunan tersebut
- Masukkan dalam bekas dan mampatkan supaya kek jadi cantik.
- Sejukkan dalam peti sejuk semalaman dan sedia untuk dihidang
Nota:
- Boleh tambah bahan lain seperti gambir, kismis atau bahan lain ikut suka
- Sukatan yang diberikan hanya anggaran sahaja.
No comments:
Post a Comment