Tuesday, November 10, 2009

Kailan Ikan Masin


Bahan:
Kailan dipotong serong
Ikan masin - dipotong kecil
Bawang putih - diketuk

Cara:

1. Goreng ikan masin dengan sedikit minyak
2. Masukkan bawang putih yang telah diketuk
3. Masukkan sedikit air
4. Masukkan sayur kailan, dan agak-agak sayur layu, segera tutup api (untuk elakkan zat sayur hilang)
5. Siap!

3 comments:

SMM said...

bubuh sos tiram pun sedap. tp tak byk lah, kang 'lawan' rasa ikan masin pulah hehe :)

Ummu Auni said...

wah thanks mynie!
p/s nampak sangat tak reti masak :P

SMM said...

eh apa pulak tak reti. saya pun tak reti jugak. cuma bertukar2 idea. kan best kalau resipi yang hampir serupa, tapi tambah satu bahan dah jadi menu lain pula, so kononnya boleh buat byk dish heheh...